Σελίδες

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ηλεκτρονικό παράβολο και online ΔΟΥ στην υπηρεσία των πολιτών


Παρελθόν αποτελεί η αρμόδια ΔΟΥ για κάθε φορολογούμενο. Έρχονται οι συναλλαγές με όλες τις ΔΟΥ από το σπίτι σας και με ένα... κλικ.


Με το νέο ΤΑΧΙS εγκαταλείπεται η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ και οι φορολογούμενοι θα  μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Ήδη, το νέο σύστημα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία πιλοτικά στη ΔΟΥ Κορίνθου, με στόχο την ένταξη σε αυτό όλων των ΔΟΥ της Επικράτειας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τηλεπικοινωνίες , διαδίκτυο - Οι τελευταίες "πινελιές" στον καμβά του Δ΄Ράϊχ


Είναι πλέον εμφανές ακόμα και σε εκείνους που πρίν λίγα χρόνια μας κατηγορούσαν ως ευφάνταστους συνωμοσιολόγους, ότι οι κοινωνίες της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου, οδηγούνται όλο και πιο γρήγορα σε ένα παγκόσμιο καθεστώς απόλυτης τυρρανίας το οποίο δεν θα περιορίζεται απλώς στην ισχύ της επιβολής αλλά θα διαχειρίζεται και θα ελέγχει την ελευθερία των πολιτών τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο

Η πολιτική εξουσία ήδη έχει μεταβιβασθεί (κατά την διατυπωμένη προσδοκία του Ροκφέλερ) στις "αγορές", δηλαδή σε μια "υπερεθνική ελίτ" , η οποία έχει πλέον καθορίσει ποιοί θα ζήσουν και κυρίως πως θα ζήσουν σε αυτό το "νέο" παγκόσμιο σύστημα.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τα διαδικτυακά μας ίχνη στα Κοινωνικά Δίκτυα μένουν για πάντα εκεί!


Η φράση "What goes online, stays online" (="Ότι ανεβαίνει στο στο διαδίκτυο, μένει εκεί"), δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς τα διαδικτυακά μας ίχνη δύσκολα αφαιρούνται αφού μένουν πάντα σε κάποιον σέρβερ ή έχουν ευρετηροποιηθεί από κάποια μηχανή αναζήτησης.

Παράβολα σε ηλεκτρονική μορφή έχει ετοιμάσει η ΓΓΠΣ


Του Σπύρου Δημητρέλη


Προς απόσυρση οδεύουν τα γνωστά χάρτινα παράβολα του δημοσίου. Πολύ σύντομα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τα προμηθεύονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στα πρότυπα της πολύ πετυχημένης «αποϋλοποίησης» των τελών κυκλοφορίας.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παροχή της νέας υπηρεσίας ηλεκτρονικής προμήθειας παραβόλων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτερων στελεχών της ΓΓΠΣ, η υπηρεσία αναμένεται να «βγει στον αέρα» έως το τέλος Μαρτίου γλιτώνοντας τους φορολογούμενους από ταλαιπωρία και το δημόσιο από σημαντικό κόστος εκτύπωσης και διαχείρισης του υφιστάμενου συστήματος των παραβόλων.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Γαλλία: Καταργεί το απόρρητο του Twitter!


Με ένα μεγάλο κύμα ρατσιστικών και αντι-σημιτικών «τιτιβισμάτων» έχουν κατακλύσει οι Γάλλοι χρήστες του Twitter τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που δεν έχει αφήσει αδιάφορη τη γαλλική δικαιοσύνη.



Εκατομμύρια παιδιά κάτω των 13 έχουν προφίλ στο Facebook


Ψεύτικη ηλικία δηλώνουν εκατομμύρια παιδιά 9 με 12 ετών σε όλο τον κόσμο, για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook, που έχει κατώτατο όριο τα 13 έτη.

Σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου LSE, πάνω από το ένα τρίτο των ηλικιών αυτών παραβλέπουν τον κανονισμό και φτιάχνουν προφίλ. Η καθηγήτρια κοινωνικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Sonia Livingstone, προειδοποιεί ότι ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται, με αποτέλεσμα παιδιά αυτών των ηλικιών να δέχονται λεκτική βία ή να γίνονται «φίλοι» με παιδόφιλους.

Η ΕΛΑΣ εφιστά τη προσοχή: Απόπειρα υποκλοπής κωδικών πελατών τραπεζών, που συναλλάσσονται μέσω internet banking


Την ιδιαίτερη προσοχή των πελατών τραπεζών, που συναλλάσσονται μέσω ίντερνετ με το σύστημα e-banking, εφιστά η αστυνομία, μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απόπειρας αγνώστων να υποκλέψουν κωδικούς και να μεταφέρουν χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Hackers διέρρευσαν δεδομένα του Αζερμπαϊτζάν

Οι Anonymous κοινοποίησαν περισσότερα από 1,7 GB σημαντικών εγγράφων, τα οποία ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει από την Ειδική Υπηρεσία Προστασίας του Κράτους του Αζερμπαϊτζάν (dmx.gov.az), στο Par:AnoIA, μια ιστοσελίδα που ανήκει στην Υπηρεσία Πληροφοριών των Anonymous.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

O "αγαθός" δρόμος προς τις έξυπνες κάρτες


Εκπτώσεις στον ΦΠΑ θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, σύμφωνα με το σχέδιο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια νέα προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή, η οποία παρά τα μέτρα που εξαγγέλλονται κατά καιρούς συνεχίζει να... οργιάζει. Η επέκταση της χρήσης των καρτών εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την άμεση καταγραφή των πληρωμών για τις αγορές, άρα και το Δημόσιο θα εισπράττει αμέσως το ΦΠΑ που του αναλογεί.


ΗΠΑ: Δικαστήριο διέταξε να φύγει από το σχολείο μαθήτρια που αρνήθηκε να βάλει ταυτότητα με τσιπ παρακολούθησης, λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων


San Antonio, Τέξας – Σύμφωνα με μια απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή, η σχολική περιφέρεια του Τέξας μπορεί να μεταφέρει σε άλλο σχολείο μία μαθήτρια, η οποία επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους αρνείται να φορέσει μια κάρτα αναγνώρισης με τσιπ RFID, που αποτελεί μέρος ενός ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης.

Οι γονείς της 15χρονης Andrea Hernandez είχαν ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να αποτραπεί η μεταφορά της κόρης τους σε άλλο σχολείο από το Γυμνάσιο του Σαν Αντόνιο και η υπόθεση για το αν είναι αναγκασμένη να φορά το σήμα εντοπισμού εξετάσθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο .

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Είναι το 1984 το μέλλον;

Το έργο του George Orwell “1984″ είναι ένα προφητικό βιβλίο, που αναφέρεται σε ένα δυστοπικό μέλλον και το οποίο έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο ανάλυσης και πολιτικού σχολιασμού.

Στο blog το έχουμε τιμήσει μέσω άρθρων όπως το “Ζούμε στο 1984;” και “Tο Μέλλον Είναι Σήμερα“, καθώς είναι πηγή έμπνευσης. Τα όσα συμβαίνουν είναι άκρως ανησυχητικά γύρω μας και σε περιπτώσεις, μοιάζουν με τα όσα διαδραματίζονται στον Μεγάλο Αδελφό. Ωστόσο ένα απόσπασμα του βιβλίου, προβληματίζει ακόμη περισσότερο. Είναι η στιγμή που ο πρωταγωνιστής έχει πέσει στα χέρια του Μεγάλου Αδελφού και βασανίζεται:


Οι παλιοί πολιτισμοί ισχυρίζονταν πως βασίζονταν πάνω στην αγάπη και τη δικαιοσύνη. Ο δικός μας βασίζεται στο μίσος. Στο δικό μας κόσμο δε θα υπάρχουν άλλα συναισθήματα εκτός από το φόβο, την οργή, τη θριαμβολογία και την ταπείνωση. Όλα τα άλλα θα τα καταπνίξουμε-όλα!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Το Ευρωπαικό φακέλωμα συνεχίζεται!!! Nέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης που κυκλοφορεί αύριο!


Κοινό νόμισμα είχαμε, τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποκτήσουμε ακόμη κάτι κοινό: το δίπλωμα οδήγησης! Μοιάζει με πιστωτική κάρτα και θα "κυκλοφορεί" στους δρόμους της Ευρώπης από αύριο, Σάββατο.

Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν την Παρασκευή στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Μεταρρύθμιση Ομπάμα: Εγκρίθηκε η εισαγωγή RFID τσιπ


Η εισαγωγή του τσιπ του σώματος για λόγους υγείας δεν είναι πλέον ένας μύθος. Το 2012 εχει «επικυρωθεί (από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ - σημείωμα του μεταφραστή) το νομοσχέδιο HR 3962 που ονομάζεται Obamacare, το οποίο ανοίγει την εισαγωγή του μικροτσίπ RFID για τον σκοπό της «υγείας».

Ένα κεφάλαιο στη σελίδα 1501 περιγράφει τις ιδιαιτερότητες των συσκευών.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δείτε πως πλασάρουν και εφαρμόζουν το τσιπάρισμα στους νέους, με τη «βοήθεια» του facebook !


«Παραμύθια είναι αυτά», μας λένε οι «λογικοί».

«Κακώς φωνάζεις, ο κόσμος προχωράει μπροστά», λένε άλλοι.

Ε λοιπόν, ας δούμε όλοι προσεκτικά τα τρία αυτά βίντεο και μετά τα...ξαναλέμε:

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση των χρημάτων


Σε ισχύ θέτει το υπουργείο Οικονομικών την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Τα νέα μέτρα που έρχονται με το "μεγάλο" φορολογικό νομοσχέδιο την Άνοιξη, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.

Έφοδος της αστυνομίας σε εταιρεία που κατείχε παράνομα μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων

Χθες (15.01.2013), αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και όπως διαπιστώθηκε κατείχε και διακινούσε παράνομα μεγάλο όγκο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.


Συνελήφθη για την υπόθεση αυτή, ο ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας (45χρονος ημεδαπός), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αποκάλυψη του μεγαλύτερου δικτύου ηλεκτρονικής κατασκοπείας-Στόχος και η Ελλάδα


Την ύπαρξη του μεγαλύτερου δίκτυο κατασκοπείας υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και USB που δρα από το 2007 ανακοίνωσε σήμερα; η ρωσική εταιρεία εφαρμογών κατά προγραμμάτων υποκλοπής Kaspersky.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το ηλεκτρονικό δίκτυο κατασκοπείας που έχει λάβει την ονομασία «Κόκκινος Οκτώβρης» έχει ήδη εξαπλωθεί σε 69 χώρες –συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- και εξακολουθεί να παραμένει ενεργό στοχεύοντας υπολογιστές, δίκτυα, κινητά τηλέφωνα ενώ μπορεί ακόμη να υποκλέψει πληροφορίες και από στικάκια.

B.Κορέα: 100.000 κάμερες παρακολούθησης πολιτών...


Με πάνω από 100.000 κάμερες υψηλής ευκρίνειας το κουμμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας ελέγχει τον γενικό πληθυσμό στις  πόλεις αλλά και στα σύνορα. Αυτό έκανε γνωστό η νοτιοκορεατιοκή εφημερίδα Chosun Ilbo η οποία έκανε γνωστή την παραγγελία 16.000 καμερών παρακολούθησης από την Κίνα πέρα των ήδη 85,570 που έχει εγκαταστήσει τα τρία τελευταία χρόνια συνολικού κόστους 7,4 εκατ. €.

Όταν μια «έξυπνη κάρτα» κάνει κουμάντο στη ζωή σου


ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ
ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΥΣ «ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ»


Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η προετοιμασία για την αποδοχή του "τσιπαρίσματος"


Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε πως μας ετοιμάζουν για το μελλοντικό μας υποχρεωτικό τσιπαρισμα (σφράγισμα).Το τσιπάκι rfid έχει πλέον μπει για τα κάλα στην ζωή μας και σε αυτό συνεισφέρουν όλες οι μεγάλες εταιρείες και φυσικά το facebook που είναι και αυτό εργαλείο παρακολούθησης και φτιάχτηκε για το on line φακέλωμα μας.

Τώρα το τσιπάκι βρίσκεται σε βραχιολάκια και σε πλαστικές κάρτες αργότερα όμως θα μπει κάτω απο το δέρμα μας με την αιτιολογία ότι μπορεί να μας το κλέψουν η να χαθει.


Ασφαλής υπολογιστής είναι μόνο ο... κλειστός

«Ιδιωτικός χώρος στο Ιντερνετ δεν υπάρχει», εξηγεί ο έμπειρος αστυνομικός και δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες του Διαδικτύου


Συνέντευξη στη Μαρία Ψαρά



Πριν από λίγα χρόνια, σε χώρα του εξωτερικού, η Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη δολοφονία ενός ασθενούς που λόγω σακχαρώδους διαβήτη νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της χώρας. Υστερα από εντατικές έρευνες, εμβρόντητοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ένας ανταγωνιστής του ασθενούς είχε πληρώσει χάκερ για να μπει στη βάση δεδομένων του νοσοκομείου και να... αλλάξει τα φάρμακα του άτυχου άνδρα... Ηταν η πρώτη δολοφονία μέσω Ιντερνετ, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη...

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η Toshiba παρουσίασε ρολόι που αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του απο τον σφυγμό του!


Ακόμη μια "έξυπνη" συσκευή, ακόμη μια μέθοδος καταγραφής βιομετρικών στοιχείων. Να δούμε πόση ακόμη "εξυπνάδα" θα μας προσφερθεί.

Πάντως ο χτύπος (ρυθμός) της καρδιάς όλο και περισσότερο αξιοποιείται ως μέσο ταυτοποίησης των ανθρώπων. Για να δούμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το μέλλον...

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Microchip RFID σύντομα στα πάρκα της Disney


Η Disney αρχίζει και κινείται στον ορίζοντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και συμμετέχει στην εισαγωγή του bodychip. Φανταστείτε στο "πιο ευτυχισμένο μέρος στον πλανήτη" να γίνει "η πιο ελεγχόμενη θέση στη Γη."

Βραχιόλια εντοπισμού κρατουμένων και στην Ελλάδα!


Περίπου 100 κρατούμενοι το χρόνο παραβιάζουν τους όρους της άδειάς τους κάθε χρόνο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έστειλε στη Βουλή του υπουργείο Δικαιοσύνης που μελετά τρόπους επιτήρησης και εντοπισμού των κρατουμένων μέσω ηλεκτρονικών συσκευών.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

O Mεγάλος Αδελφός και τα βιομετρικά δεδομένα


Ο Μεγάλος Αδελφός είναι πλέον πιό «απειλητικός» και «διεισδυτικός» παρά ποτέ: Οι βιομετρικές βάσεις δεδομένων χρησιμοποιούνται ως το απόλυτο μέσο παρακολούθησης όλων των πολιτών, δίχως εξαιρέσεις και «διακρίσεις», σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Πολύ χαρακτηριστικά και εξόχως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που μας έρχονται από το Ισραήλ και την Βρετανία:

Ο Νόμος περί Βιομετρικών Βάσεων Δεδομένων ξεκίνησε να εφαρμόζεται στο Ισραήλ. Ο Νόμος επιτρέπει και καθορίζει τη χρήση προγράμματος λογισμικού αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και αναγνώρισης προσώπου με στόχο να συλλέγονται δεδομένα για τους Ισραηλινούς πολίτες. Τα συγκεκριμένα δεδομένα χρησιμοποιούνται για σκοπούς ταυτοποίησης στοιχείων τόσο από τα σώματα ασφαλείας όσο και από κυβερνητικούς φορείς με στόχο να αποτραπεί η εγκληματικότητα. Όμως, το αδιάψευστο γεγονός είναι ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες δεδομένων των πολιτών, πραγματικότητα που παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα.

Φορολογικό νομοσχέδιο "Μεγάλος Αδελφός" - Πλήρης καταγραφή της ιδιωτικής μας ζωής!


ΤΟ "666" ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Σύντομα δεν θα χρειάζεται να διαβάζουμε το 1984 του George Orwell γιατί πολύ απλά η κυβέρνησή μας θέλει να το ζήσουμε.


Με το νέο φορολογικό θα έρθει η θέσπιση και εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου στο οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων και μέσω της οποίας θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα όλες οι πιθανές εστίες φοροδιαφυγής (στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής, μας καλούν να μπούμε σε χρυσό κλουβί).

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΙΝΚΑ: Αντιδράσεις για χρήση πιστωτικών καρτών για πάνω από 500 ευρώ

Την αντίθεσή της στην υποχρεωτική χρήση τραπεζικών καρτών για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ).

Το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει τουλάχιστον δύο από τα κεκτημένα του καταναλωτικού κινήματος και συγκεκριμένα:

H Google παρακολουθεί τους χρήστες internet ακόμη και εκτός...δικτύου


Η νέα μέθοδος παρακολούθησης και χειραγώγησης του καταναλωτικού κοινού; Ή η απαρχή της απόλυτης παρακολούθησης της πραγματικής ζωής με ηλεκτρονικά μέσα; Η εφαρμογή- μετατροπών Conversions API της Google αποτελεί ένα διαφημιστικό project το οποίο επιτρέπει στις επιχηρείσεις να χρησιμοποιούν τα προφίλ των χρηστών ώστε να παρακολουθούν τις καταναλωτικές συνήθειες των χρηστών τόσο εντός δικτύο όσο και... εκτός αυτού!!!
 

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Eκατομμύρια κλεμμένα προσωπικά δεδομένα βρέθηκαν στην εταιρεία της Δάφνης


Περισσότερες από 67 εκατ. εγγραφές και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά., κατείχε παράνομα η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη Δάφνη, στην οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αιφνιδιαστική επιχείρηση από την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

"Θα σας βάλουν φόρους για να δεχθείτε το ηλεκ.σύστημα"


Πολλοί αναρωτιούνται αν είχε προβλεφθεί πραγματικά από τον Γέροντα Παϊσιο η σημερινή κρίση, και κυρίως αν με πρόφαση την φοροδιαφυγή θα μας "φορτώσουν" την ηλεκτρονική φυλακή.

Καθότι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι θα μας επιβάλλουν τη χρεωστική κάρτα με την οποία θα "χαιρετήσουμε" την ιδιωτική μας ελευθερία, και φυσικά θα φτιάξουν τα προφίλ του καθενός ανάλογα με τις αγορές του (κυρίως τα βιβλία τους ενδιαφέρουν από εκεί καταλαβαίνουν, αν τους πιστεύουμε ή είμαστε απειλή για αυτούς), είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι ο Γέροντας ΑΚΡΙΒΩΣ είχε προβλέψει τα σημερινά γεγονότα.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Μέχρι και ποιός πέταξε τα σκουπίδια θα γνωρίζουν! Χάνει η λέξη «σκλαβιά» το νόημα της!


Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID. Η Ολλανδία εξαπολύει τους ευφυής κάδους που απαιτούν την ταυτότητα πριν να δεχτούν σκουπίδια, και αφήνουν το φορτηγό να ξέρει πότε πρέπει να εκκενωθούν, δείχνοντας προς την ημέρα που όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για τα πράγματα που πετάμε.


Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πώς διαβάζουμε ένα barcode;


Ο γραμμωτός κώδικας (barcode) πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και βασίζεται σε αυστηρές προδιαγραφές.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα συστήματα είναι το ΕΑΝ-13. Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων. Στον κώδικα υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες. Στην αρχή και το τέλος υπάρχουν οι γραμμές ορίων που επιτρέπουν σε ένα σαρωτή να προσδιορίσει πού αρχίζει και πού τελειώνει ο κώδικας.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Απόλυτος έλεγχος στην Κίνα: Προτείνουν την κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο


Οι νεοκλεχθέντες κομμουνιστικοί ηγέτες της Κίνας σφίγγουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό απέναντι στην ελευθερία του λόγου, ανακοινώνοντας νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ισχυροποιήσουν τον έλεγχο της κυβέρνησης σχετικά με την χρήση του διαδικτύου και απέναντι στα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, με το σημαντικότερο από αυτά να είναι η πρόταση για κατάργηση της διαδικτυακής ανωνυμίας..

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Δημοσίευσαν τους κατόχους όπλων σε τρεις κομητείες


"ΟΠΛΟΠΑΡΑΝΟΙΑ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Προφανώς όταν το επικροτούν οι περιστάσεις δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα έτσι και στην Αμερική ουδείς ασχολείται με το εάν έπρεπε να δημοσιευτούν στο διαδίκτυο οι κάτοχοι οπλισμού.

Το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Journal News» είχε τίτλο «Ο κάτοχος όπλου της διπλανής πόρτας: Τι δεν ξέρετε για τα όπλα της γειτονιάς σας». Αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν το μακελειό σε σχολείο του Νιούταουν στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ο Άνταμ Λάνζα σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες, πριν αυτοκτονήσει. Το δημοσίευμα περιλαμβάνει τις απόψεις και των δύο πλευρών στο ζήτημα της οπλοκατοχής, που συζητιέται έντονα στις ΗΠΑ.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Εφαρμογή - «υπερκατάσκοπος» σε smartphones


Μία εφαρμογή - «υπερκατάσκοπο», για smartphone με Android, η οποία καταγράφει το περιβάλλον του χρήστη και στη συνέχεια το αναδημιουργεί ως ένα τρισδιάστατο virtual μοντέλο παρουσίασε το Naval Surface Warfare Center των ΗΠΑ.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η τηλεόραση που σε βλέπει τι κάνεις


Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα). ¨όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα που θα βρίσκονται στην περιοχή των τηλεοπτικών συσκευών.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Πουλούσε ψηφιακά αρχεία με εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα


Στη σύλληψη ενός 47χρονου Ουκρανού, ο οποίος κατείχε και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - emails) σε ψηφιακά αρχεία, προχώρησε χθες η αστυνομία σε προάστιο της Αττικής.
 
Όπως προέκυψε, ο δράστης κατείχε και διέθετε τα αρχεία αυτά χωρίς να έχει υποβάλλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή, όπως όφειλε.
 

Υποχρεωτική η χρήση κάρτας σε όλες τις συναλλαγές


Ανακοινώθηκε και από επίσημα χείλη το σχέδιο της κυβέρνησης να γίνει υποχρεωτική η χρήση καρτών για αγορές και συναλλαγές προκειμένου να περιοριστούν οι δυνατότητες φοροδιαφυγής.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στο MEGA εξήγησε ότι "η χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος -πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες- θα καταστεί υποχρεωτική για συναλλαγές σημαντικά μικρότερης αξίας από 1.500 ευρώ, λειτουργώντας έτσι ως πρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής".

Memorize : Το 2027 πείτε αντίο στην Ελευθερία σας


Από παλιά, όταν κάποιος φοβόταν να βγει ανοιχτά και να πει την αλήθεια ή να προειδοποιήσει για κάτι, έγραφε μυθιστορήματα για φανταστικές περιοχές με φανταστικές ημερομηνίες και φανταστικά πρόσωπα. Αυτό γίνεται ακόμα και στις μέρες μας. Αφού μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα της βιντεοσκόπησης γυρίζονται και βίντεο.

To Memorize είναι ένα Σουηδικό φιλμ μικρού μήκους

Το 2027, ο καθένας εμφυτεύεται με ένα τσιπ – το Memorize-chip για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Καταγράφει τα πάντα. Μία Ειδική Μονάδα επιτήρησης ελέγχει το σύστημα. Το SSU-Special Surveillance Unit, το οποίο δεν κοιμάται ποτέ…