Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι ΗΠΑ "οχυρώνονται" για κυβερνοεπιθέσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη της διεθνούς κλοπής των εμπορικών και βιομηχανικών μυστικών, καθώς και των πνευματικών δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση Ομπάμα, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο οι οποίες προέρχονται από την Κίνα.

«Η κλοπή εμπορικών και βιομηχανικών μυστικών απειλεί τις αμερικανικές επιχειρήσεις, υπονομεύει την εθνική ασφάλεια και θέτει την οικονομική θέση των ΗΠΑ σε κίνδυνο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε σχετική έκθεση στην οποία περιλαμβάνεται η νέα στρατηγική άμυνας απέναντι σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. «Οι πράξεις αυτές μειώνουν επίσης τις προοπτικές εξαγωγών των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και θέτουν σε κίνδυνο αμερικανικές θέσεις εργασίας», συμπληρώνεται.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

BBC: Η Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα για την προστασία των χρηστών της Google


Ενδείξεις ότι η διαφημιστική δραστηριότητα εκθέτει προσωπικά δεδομένα

Δράσεις για να εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες της Google ετοιμάζεται να λάβει μέχρι το καλοκαίρι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το BBC.

Από τον περασμένο Μάρτιο, η αμερικανική εταιρεία συνδυάζει δεδομένα που αντλεί από τις ιστοσελίδες της προκειμένου να «στοχεύει» καλύτερα με διαφημιστικές ενότητες τους χρήστες της.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ανοικτή Επιστολή ΙΝΚΑ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες


«Ας μην αποδεχθούμε κανένα «αρραβώνα» με τον Ολοκληρωτισμό, ας μη δεχτούμε την «αχρήματη εποχή» που ανακοινώνουν για το 2013, ας πολεμήσουμε για τη Βιοτική Αξιοπρέπεια και την Ελευθερία μας, με τη δική σας αρωγή».

ΙΝΚΑ-ΔΤ 388/17.01.2013

Ανοικτή Επιστολή

Προς τον

Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Πρόεδρο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο απόλυτος μεγάλος αδελφός στη Βρετανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την παρακολούθηση κάθε διαδικτυακής δραστηριότητας


Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας σχεδιάζει μέσω της συνεργασίας της με τις  μυστικές υπηρεσίες, να θέσει σε εφαρμογή τον απόλυτο Μεγάλο Αδελφό του διαδικτύου: η εγκατάσταση συσκευών παρακολούθησης σε όλα τα δίκτυα επικοινωνιών της χώρας θα καταστήσει κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα ελεγχόμενη και πολύ πιθανόν νομίμως καταγραφόμενη.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Βρετανία: Μικροτσίπ σε όλους τους σκύλους μέχρι το 2016

  • Οσοι ιδιοκτήτες αρνηθούν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα μέχρι 600 ευρώ
  • Περίπου το 60% των 8 εκατομμυρίων σκυλιών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη μικροτσίπ.



Ολοι οι ιδιοκτήτες σκύλων στη Βρετανία από τον Απρίλιο του 2016 θα είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν μικροτσίπ στα κατοικίδιά τους, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειωθεί ο αριθμός των αδέσποτων και να αυξήσει την υπευθυνότητα των αφεντικών τους.

Τα μικροτσίπ, που έχουν μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα κόκκο ρυζιού και τοποθετούνται κάτω από το δέρμα του σκύλου στο σημείο ανάμεσα στις ωμοπλάτες τους, θα περιέχουν τα στοιχεία των ιδιοκτητών. Οσοι ιδιοκτήτες αρνηθούν να το χρησιμοποιήσουν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους έως 600 ευρώ.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΣΥ: Παραδίδονται στοιχεία ασθενών σε κεντρική βάση δεδομένων


Οι γενικοί ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας εξαναγκάζονται πλέον να παραδώσουν απόρρητα ιατρικά έγγραφα που θα αναγράφουν την συχνότητα κατανάλωσης αλκοόλ των ασθενών, τον δείκτη μάζας/σώματος τους καθώς και το πλήρες ιατρικό τους ιστορικό.

Τα αρχεία θα αποθηκευθούν σε μία μεγάλη βάση δεδομένων και πληροφοριών: οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων αναφέρουν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αρπαγή δεδομένων στην ιστορία του Βρετανικού Ε.Σ.Υ (NHS).

4 σταθμούς υποκλοπής επικοινωνιών κάθε φάσματος έστησε η ΜΙΤ στην μικρασιατική ακτή

Tέσσερις μεγάλες βάσεις υποκλοπής πληροφοριών έστησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ απέναντι από ισάριθμα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, μόλις ανέλαβε από τον Στρατό την αρμοδιότητα συλλογής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και επεξεργασίας τους. Τα τέσσερα ελληνικά νησιά είναι η Ρόδος (ο σταθμός εγκαταστάθηκε νότια της Αλικαρνασσού), η Κως, η Χίος (περιοχή Çeşme/Ovacık) και η Σάμος.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τι πρέπει να προσέχουμε στο Facebook και τα άλλα social media

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου, η ESET προσφέρει συμβουλές για την ασφάλεια των χρηστών
όσο περιηγούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς ακόμη και ο πιο προστατευμένος υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί, ο Stephen Cobb, ειδικός σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου, επισημαίνει την ανάγκη ορθής χρήσης των social media από πλευράς χρηστών και δίνει πέντε χρήσιμες συμβουλές για την περιήγηση στο facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ανοίγουν τα μικρόφωνα με λογισμικό Android!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ!


Δυο Android εφαρμογές, που φαινομενικά ήταν εργαλεία για το καθάρισμα φορητών συσκευών από περιττά αρχεία, αποκαλύφτηκε ότι είχαν σκοπό να παγιδεύουν τα μικρόφωνα υπολογιστών, επιτρέποντας την παρακολούθηση των χρηστών τους.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση από χάκερς σε 250.000 λογαριασμούς Twitter


Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε ότι περίπου 250.000 χρήστες του έχουν πέσει θύματα επιθέσεων χάκερ.

Οι χάκερς κατάφεραν να πάρουν τα ονόματα, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα, από περίπου 250.000 χρήστες, δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας του Twitter, Μπομπ Λορντ μέσω του προσωπικού του blog. «Η επίθεση αυτή δεν είναι δουλειά ερασιτεχνών, και πιστεύουμε ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό», πρόσθεσε.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Προσοχή! Ο υπολογιστής σας παρακολουθεί


Όλοι μας χρησιμοποιούμε laptop με ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο. Καλό θα είναι να "σκεπάζουμε" την κάμερα, και να αποφεύγουμε τις ομιλίες μπροστά στον υπολογιστή, καθότι πολύ εύκολα μετατρέπεται σε "ρουφιάνο".