Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Οι κίνδυνοι από τα κινητά τηλέφωνα για τα προσωπικά μας δεδομένα


Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την«κλοπή» προσωπικών δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα και οι υποχρεώσεις που έχουν οι σχεδιαστές εφαρμογών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, περιλαμβάνονται στη γνώμη των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων, για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (mobile apps) γνώμη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γνωστοποίησε την κοινή γνώμη των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων σχετικά με τους βασικούς κινδύνους των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο Μεγάλος Αδελφός στο Διαδίκτυο


Πολλοί είναι αυτοί που ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι η περιήγηση στο Διαδίκτυο είναι “ελεύθερη” και ανώνυμη. Πολύ περισσότερο δε στην χώρα μας, όπου το διαδίκτυο εισέβαλλε πολύ γρήγορα τα τελευταία έτη και ακόμη οι περισσότεροι Έλληνες αδυνατούν να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό λειτουργεί και το πόσο αυτό βασίζεται για την εύρυθμη λειτουργία του στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Και φυσικά αυτό το τελευταίο της προσφέρει την δυνατότητα όχι απλά να “ελέγχει” την γενικότερη ροή πληροφοριών αλλά και να λειτουργεί όλο το σύστημα για χάρη της ως ένας “Μεγάλος Αδελφός” που έχει πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες ίσως πληροφορίες κάθε πολίτη, είτε αυτός είναι Αμερικανός ή όχι.


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Χιλιάδες λογαριασμούς στο Διαδίκτυο παρακολουθεί το FBI σύμφωνα με τη Google

   
Στο μικροσκόπιο αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και το FBΙ,  είχαν μπει χιλιάδες λογαριασμοί στο Διαδίκτυο από το 2009 ώς το 2012 για την πρόληψη ενδεχόμενων τρομοκρατικών δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε η Google, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα ακριβή αριθμό.