Σελίδες

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο απόλυτος μεγάλος αδελφός στη Βρετανία: Η κυβέρνηση σχεδιάζει την παρακολούθηση κάθε διαδικτυακής δραστηριότητας


Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας σχεδιάζει μέσω της συνεργασίας της με τις  μυστικές υπηρεσίες, να θέσει σε εφαρμογή τον απόλυτο Μεγάλο Αδελφό του διαδικτύου: η εγκατάσταση συσκευών παρακολούθησης σε όλα τα δίκτυα επικοινωνιών της χώρας θα καταστήσει κάθε διαδικτυακή δραστηριότητα ελεγχόμενη και πολύ πιθανόν νομίμως καταγραφόμενη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της mail online που παρουσιάζουμε για τους αναγνώστες του pentapostagma.gr, έχει ήδη εκπονηθεί έκθεση μελών του βρετανικού κοινοβουλίου η οποία αναφέρει την πρόθεση των μυστικών υπηρεσιών - πιο συγκεκριμένα της MI5 - να εφαρμόσουν ένα πανεθνικό καθεστώς επιτήρησης που στοχεύει στην παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών κινήσεων και συζητήσεων των Βρετανών πολιτών.

Το δίκτυο υπερκατασκοπείας του διαδικτύου στηρίζεται στην τεχνολογία με την αγγλική ονομασία Deep Packet Inspection. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την προσπέλαση δεδομένων εισόδου (log-in data) σε διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter, ακόμη και των κλήσεων μέσω Skype...

Οι ακτιβιστές υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και των ιδιωτικών ελευθεριών έχουν ήδη εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις. Αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα παραδώσει στην κυβέρνηση ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα παρακολούθησης των πολιτών - τέτοια που όμοια της δεν έχει υπάρξει κατά το παρελθόν.

Η έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, δίδει ουσιαστικά στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας την δυνατότητα επιρροής στο κυβερνητικό νομοσχέδιο περί Δεδομένων των Τηλεπικοινωνιών, το οποίο στοχεύει να ρυθμίσει εκ νέου τις εξουσίες της κυβέρνησης στο πεδίο της παρακολούθησης των πολιτών.

Η απόλυτη παρακολούθηση και η πλήρης κατάργηση της ιδιωτικότητας πραγματοποιείται πάλι υπό την πρόφαση της δημόσιας ασφάλειας: η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η δυνατότητα ταχύτατης πρόσβασης στα δεδομένα των επικοινωνιών αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο "σκαλοπάτι" στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας..





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου