Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι ΗΠΑ "οχυρώνονται" για κυβερνοεπιθέσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επεκτείνουν τις προσπάθειές τους για την πρόληψη της διεθνούς κλοπής των εμπορικών και βιομηχανικών μυστικών, καθώς και των πνευματικών δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση Ομπάμα, εν μέσω των αυξανόμενων ανησυχιών για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο οι οποίες προέρχονται από την Κίνα.

«Η κλοπή εμπορικών και βιομηχανικών μυστικών απειλεί τις αμερικανικές επιχειρήσεις, υπονομεύει την εθνική ασφάλεια και θέτει την οικονομική θέση των ΗΠΑ σε κίνδυνο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε σχετική έκθεση στην οποία περιλαμβάνεται η νέα στρατηγική άμυνας απέναντι σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. «Οι πράξεις αυτές μειώνουν επίσης τις προοπτικές εξαγωγών των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και θέτουν σε κίνδυνο αμερικανικές θέσεις εργασίας», συμπληρώνεται.

Στην 141 σελίδων έκθεση, σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες κατά των χωρών εκείνων όπου η κλοπή εμπορικών και βιομηχανικών μυστικών είναι ανεξέλεγκτη. Ως χώρες απειλή για την αμερικανική οικονομική ασφάλεια αναφέρονται, η Κίνα, τουλάχιστον 188 φορές, η Ρωσία 45 φορές, όπως και η Ινδία.

Η κυβέρνηση Ομπάμα δημοσιοποίησε τη νέα στρατηγική ασφάλειας για το εμπόριο μία ημέρα αφότου αμερικανική εταιρεία ασφάλειας των υπολογιστών, ανέφερε ότι μια μυστική κινεζική στρατιωτική μονάδα βρίσκεται πίσω από μια σειρά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Μερικές αμερικανικές εταιρείες που ήδη έχουν χτυπηθεί από κινέζους χάκερς είναι η General Motors, η Ford, η DuPont, η Dow Chemical και η Cargill. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ερικ Χόλντερ προειδοποίησε ότι τα εμπορικά μυστικά είναι ολοένα και πιο ευάλωτα στον διαδικτυακά συνδεδεμένο κόσμο, σημειώνοντας ότι «ένας χάκερ στην Κίνα, μπορεί να αποκτήσει τον κώδικα από μια εταιρεία λογισμικού στη Βιρτζίνια, χωρίς καν να μπει στα γραφεία της».

Η Κίνα πάντως αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον της. Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι επιθέσεις στο διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ότι η Κίνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου